الاثنين، 17 يوليو 2017

تأسيس مشروعات المطاعم والكافيهات


أسئلة الحاضرين في ندوة تأسيس المشروعات بقاعة المؤتمرات
س : ايه المقصود بفكرة المشروع في دراسة الجدوى
ج : أي مشروع يبدأ بفكره أو مجموعة أفكار عشان كده لازم نبدأ بوضع الفكره بجميع تفاصيلها بشكل مكتوب مع إضافة كل العناصر والتفاصيل اللى توصل الفكرة , بعد كده حنبدأ نحلل الكلام ده بشكل عملى بمعنى انه قابل للتطبيق والتنفيذ , وهل السوق محتاج ده وفيه حجم طلب معقول عشان الفكره تنجح .. طيب مين الناس أو الفئات المستهدفه بالفكره .. وهل عندهم الرغبه والقدره الماليه لشراء المنتج أوالمنتجات ديه , طيب لوعندهم ده ... فيه سؤالين تانيين مهمين هو تقريبا كده عددهم اد ايه , وممكن يشتروا كام مره في الأسبوع أو الشهر وحيدفعوا كام تقريبا كل مره ---------
 لازم يكون عندنا إجابات للاسئله ديه , وبناءا عليها نقيم الفكره او الأفكار اذا كانت جيده وتنفع أو لاء --- وبعدين مش دايما أول فكره تجيلك هي أحسن فكره ... وفيه أفكار تصلح لأماكن معينه ولاتصلح لأماكن أخرى . باختصار الفكره الجيده لازم تكون مرتبطه بالمكان والناس اللى فيه وتلبى احتياج أو طلب موجود بالفعل عند الناس ... دراسة المكان والبيئه وسلوك الناس الموجودين في غاية الأهميه لنجاح أي مشروع...والوضع في الاعتبار بعض المتغيرات زى الأعياد والمناسبات و المواسم الأجازات .. الشتا والصيف كله بيأثر على حجم الطلب ونوعيته على مدار العام.
س : أزاى أقدر أعرف اذا كان المكان اللى اخترته مناسب للمشروع ؟
 ج : سؤال كويس جدا , لأن الموقع داثما على رأس الأولويات و بيحدد بنسبه كبيره مدى نجاح المشروع , فيه حاجتين مهمين لازم نشوفهم .. أولا صلاحية المكان من الناحيه الفنيه وديه بتكون مواصفات المكان زى المساحه وعرض المكان وارتفاع السقف وعرض الواجهه ومدى الرؤيه وكفاءة المرافق وموقف التراخيص, وطبعا لازم توافق المواصفات المحدده للنشاط....
 الحاجه التانيه هي طبيعة المنطقه الموجود بها المكان والنطاق الجغرافى الخاص بها , وتشمل المنطقه المحيطه بالموقع بمعنى منطقه سكنيه او سكنيه تجاريه أو منطقة شركات وحجم الكثافه وطبيعة الأنشطه الموجوده وده بنسميه تقييم للموقع أو المكان ومدى صلاحيته للنشاط.
س : تكلفة المشروع ازاى بتحدد ؟ وأقدر اعرفها ازاى قبل ماابتدى المشروع ؟
ماشاء الله الاسئله كلها في العمق .. في الجون يعنى  - طبعا الصح انك تحدد البدجت بتاعة المشروع , لأسباب كتيره أهمها انك تقدر تخلص المشروع بسرعه وتبدأ تشتغل , وماتقفش في نص السكه لان الفلوس خلصت مثلا , وساعتها بتكون في مشكله كبيره – يبقى لازم قبل ماتبدأ نعمل خطه مصروفات أو بدجت نحط فيها كل عناصر المشروع بالتكلفه الخاصه بكل عنصر مثلا : تكلفة التشطيبات , تكلفة المعدات , تكلفة الفرش , تكلفة أدوات التشغيل ...وهكذا يوجد عناصر كتيرة للمشروع يجب حصرها ووضع التكلفه الخاصه بكل عنصر ومجموع العناصر ديه هي التكلفه المبدئيه للمشروع , ووارد جدا يكون في زياده بس بنسبه بسيطه ماتوقفش المشروع.
للمتابعه لايك وشير أو منشن لصاحبك
شركة انجاز جروب خبراء استشاريون مشروعات المطاعم والكافيهات نساعدك في انشاء مشروعك من البداية الى مابعد الافتتاح ونقدم كل الخطوات اللازمة لذلك.
* نساعدك في اختيار الموقع المناسب لفكرتك .
* دراسة الجدوى الاقتصادية للمشروع .
* تصميم نمط المشروع وتقديم حلول ديكور 
عرض خاص 270 جنيه سعر تصميم المتر بدلا من 350 .
* فرش وتجهيز المشروع حسب الدراسة .
* تدريب واختيار العمالة الازمة .
* تقديم منيو كامل مشروبات وماكولات .
* تجهيز المطبخ وتوفير حلول امنة واقتصادية .
 * تقديم تقارير سير العمل .كما يمكننا تطوير منشأتك العاملة مهما كان حجمها وتقديم افكار تنشيطيه لزياده الدخل وتقديم تقاريرمفصلة عن المشاكل الموجودة وتقديم حلول لهاشركة انجاز جروب خبراء استشاريون مشروعات المطاعم والكافيهات
معلومات الإتصال
01006025242
www.ingazgroup.com
https://www.facebook.com/ingaz99/